Yumurtalık (Over) Kistleri Nedir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Özgür - 01.06.18 tarihinde yayınlandı.

Yumurtalığı saran dokulardan birisi de Over kistleridir. Bu kistlerin su içerdiği de görülebilmektedir. Belirtiler dahlinde, Over kistlerini aldırmak ve yeniden sağlıklı bir birey olmak da mümkün olabilecektir.

Yumurtalık (Over) Kistleri Nedir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yumurtalık (over) kistleri diğer pek çok kist gibi, hem iyi huylu hem de kötü huylu olarak karşımıza çıkabilecektir. Ağrıya da neden olabilecek olan bu kistlerin en kısa zaman içerisinde tedavisinin yapılması ve vücuttan atılması gerekmektedir. Pek çok sebep dahilinde oluşabilen over kistlerinin, kişinin günlük hayatını da etkileyebileceği unutulmamalıdır. Bu gibi sebeplerden dolayı da, kistlerin araştırılması ve huylarının çözümlenmesi gerekmektedir.

 

Yumurtalık (Over) Kistleri Nedir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Yumurtalık (Over) Kistleri Nedir ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık (over) kistleri genellikle ağrılara sebep olan bir kist türü olarak görülebilmektedir. Adet döneminde yaşanabilecek olan düzensizlikler de kistlerin bir sebebi olabilir. Sık idrara çıkma, sindirim sistemi bozuklukları, tüylenmede artış, kasıklarda ağrı, kısırlık, vajinadan kan gelmesi, mide bulantısı gibi pek çok sebep ile kendini gösterebilecek olan bir hastalık olmaktadır. Bunun yanı sıra bu belirtilerin kişiden kişiye farklılık gösterebileceği de söylenmelidir. Bu belirtilerin haricinde, cinsel ilişkide ağrı yaşanması durumu da, büyük olasılık ile kist sahibi olunduğunu gösterebilecektir. Bu yaşanan sorun karşısında farklı sebepler de olabileceği için, bu sıkıntıdan şikayetçi olan tüm kadınların en kısa zaman içerisinde doktora başvurmaları gerekecektir. Adet düzensizliği ve göğüslerde dolgunluk görülmesi de yine yumurtalık (over) kistlerinin bir sebebi olarak görülebilecektir.

Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bu hastalığın özellikle de erken teşhis edilmesi büyük önem taşımaktadır. Hem iyi huylu hem de kötü huylu olarak görülebileceği için, kötü huylu olan kistlerin en kısa süre içerisinde vücuttan atılması gerekmektedir. Yaşa, kist büyüklüğüne göre de tedavi yöntemlerinin farklılık gösterebileceği söylenmelidir. Kullanılan bir tedavi yöntemi de ilaç tedavisidir. Doktorun uygun gördüğü ilaçların düzenli bir şekilde vücuda alınması, tedavi sürecinde büyük önem taşımaktadır. Bunun haricinde uygun görülen dönemlerde cerrahi müdahale de gerekebilecektir. Bu gibi durumda da, hastalığın geciktirilmemesi ve en kısa süre içerisinde tedavisinin yapılması gerekir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?