Sürekli Hapşırmanın Sebepleri

Özgür - 30.06.17 tarihinde yayınlandı.

Sürekli Hapşırmanın Sebepleri

Sürekli Hapşırmanın Sebepleri: Hapşırma vücudun reaksiyon olarak kullandığı bir çeşit savunma mekanizmasıdır diyebiliriz. Boğazınıza kaçan tahriş edici bazı cisimler, maddeler boğaz ve yine burun yolu ile dışarı atılmaktadır. Bazı durumlarda ise mikropları da vücudun hapşırma yolu ile dışarı atmaya çalışır. Bu yüzden genellikle hastalanmadan önce defalarca kez hapşırabilirsiniz ve bu hapşırıklar da bir anlam veremeyebiliriz. Yine hapşırmanın nedeni çoğu zaman bazı alerji çeşitleridir fakat ilaçlar, stres ve çeşitli enfeksiyonlar da hapşırmaya neden olabilmektedir.

Hapşırmanın Nedenleri Nelerdir?

Hapşırmanın sebepleri arasında çoğu zaman alerjiler vardır. Çoğu durumda sürekli hapşırmamızın sebebi alerjik rinit rahatsızlıkları olabilmektedir. Alerjik rinitin farklı göstergeleri de burun akıntısı ve göz kaşıntısı olabilmektedir.
Toz, kirli hava ve sigar dumanı ile parfümler de hapşırmanıza sebep olabilmektedir. Bu maddelere az olsa da sürekli olarak maruz kalmamalısınız ve bu maddelerin bulunduğu ortamdan bir an önce kurtulmanız sizin faydanıza olacaktır.
Yine stres ve bazı hormonsal değişiklikler de sizin gereksiz yere hapşırmanıza neden olabilmektedir. Yine bazı ilaçlar da hapşırma yapabilirler. Hapşırmanın en sık belirtisi de bazı enfeksiyonlardır. Hapşırma üst solunum yolu enfeksiyonlarının bir çeşit belirtisi de olabiliyor. Bu hastalık ise özellikle de yine bağışıklık sistemi oldukça düşük olan insanları tetiklemektedir. Yine bakteriyal veya viral enfeksiyonlar da hapşırma yapabilmektedir.

Sürekli Hapşırmanın Sebepleri

Sürekli Hapşırmanın Sebepleri

Hapşırmak Nasıl Durdurulur?

Alerjiler ve bazı enfeksiyonlar açısından birkaç ilaç vardır. Antihistamin bileşenleri hapşırma ve yine farklı alerji türevlerini azaltır. Yine antiviral ilaçlar, antibiyotikler ve enfeksiyonlar için de etkili olur. Fakat ilk olarak sürekli hapşırmanızın sebebini öğrenmelisiniz. Bu yüzden doktor kontrolüne gitmelisiniz. Hapşırmak için uygulayabileceğiniz bazı doğal tedavi yöntemleri de bulunmaktadır elbette.

Hapşırmaya Bitkisel Tedavi

Antiviral ve antibakteriyal özellikler beraberinde rezene çayı yine üst solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirebilme açısından ve hapşırmayı durdurma açısından kullanılabilmektedir. Gün içerisinde iki bardak sabah ve akşam olarak içebilirsiniz. Yine papatya çayı da oldukça iyi gelecektir.
Papatya alerji önleyici fonksiyonlara sahip bir çeşit çaydır. Bu sebeple de papatya çayı alerjiler sebebi ile meydana gelen hapşırmayı iyi bir şekilde önlemede oldukça etkili olmaktadır. Yine çaya bal ekleyip etkisini de oldukça iyi bir biçimde arttırmanız mümkün olmaktadır.
Bir diğer yöntem de sarımsaktır. Üst solunum yolu enfeksiyonlarını temizlemek yine sarımsağın güzel bir başarısıdır. Bunun sebebi sarımsak antiviral ve antibakteriyal özelliklere sahip bir gıdadır. Sarımsağı ister yiyebilir isterseniz de ezerek kokusunu çekebilirsiniz.
Yine en önemlisi de C vitamini oranını vücudunuzda arttırmanız gerektiğidir. C vitamini histamin üretimini oldukça yükseltir ve enfeksiyonlar ile önemli savaş verir. Bu sebeple hapşırmayı da oldukça iyi bir şekilde vücudunuzdan kesecektir. Bunlara ek olarak kekik yağı da hapşırmaya karşı çok iyi bir yağdır. Özellikle de mantar ve parazit önleyebilen etkisinin bulunduğu ispatlanmıştır.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?