Su Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Özgür - 11.04.17 tarihinde yayınlandı.

Su Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Su Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?; Son zamanlarda su diyeti çok fazla popüler olmuştur. Sıkça konuşulan ve diyetler listesine adını yazdırmıştır. Diyet, soğuk su diyeti olarak da bilinmektedir. İnsanlar, bu  yöntemle yağlarını kolaylıkla yakmaktadır. Bu sayede de zorlanmadan kilolarından kurtulurlar. Kadınlar, genel olarak zayıflamak isterken egzersiz yapmaz ve kendilerini yormak istemezler. Bu diyet sayesinde egzersiz yapmaya gerek duymadan kolayca kilo verebilir.
Bu diyetle alakalı bundan ilk makale yaklaşık 37 sene önce Amerika’da yayınlanmıştır. Vücut, soğuk su alınca ısıyı dengelemek için kalori yakar, böylece hızlı biçimde kilo verilir. Bol miktarda su içmek böbrekleri de çalıştırır. Bu sayede vücuttaki toksinler atılmış olur.
Liste hazırlanırken günlük tüketilen sıvıya ek olarak 2 litre su günün 7-8 öğününe bölünmektedir. Sıvı tüketimi yapılır. Arıtılan suyun, çeşme suyu ve doğal kaynak suyu olmasının bir önemi yoktur. Bu diyet için yemeği azaltmaya ya da spor yapmaya gerek yok denilse de egzersiz yapmak ve az yemek yemek diyeti destekleyecek, zayıflamayı hızlandıracaktır.

Su Diyetinin Faydaları ve Zararları Nedir?

Bu diyetin en büyük faydası ucuzluğudur. İnsan ne zaten her şekilde içmek zorundadır. Bu diyet yapılırken egzersiz yapmaya ve yemek kısıtlamasına gerek olmadığı için insanlar bunu tercih eder. Su diyetiyle insanlar ihtiyaç oldukları sıvıyı gün içerisinde alırlar. Bundan dolayı bazı çevreler bunu bir diyet görmemektedir.
Zayıflayanlara sorulduğunda zarar olarak sadece sürekli bir şişlik hissinden bahseder. Zamanla bu durum insanların hoşuna gitmez. Su görülünce insan uzaklaşmayacağına göre diyetin pek bir zararının olduğu söylenemez. Bu diyetle yılda 20 kilo verildiği söyleniyor.

 

Su Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Su Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Sabahları; küçük boy bir limonu sıkılır ve üzerine ılık su eklenerek içilir. 1 su bardağı portakal suyu sıkılır, 5 adet çilek, 2 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi ve ince dilim 2 tane ananas yenilir.
Ara Öğünde; 1 fincan ıhlamur ve papatya çayı içilir, üzerine de 1 bardak su, 1 tutam zencefil tozu atılmış çay.
Öğlen Yemeğinde; 2 küçük boy kase sebze çorbası ile bol yeşillikli salata yenilir ve 1-2 bardak su içilir.
İlk Ara Öğünde; 3 adet ceviz yenilir.
İkinci Ara Öğünde; Cevizleri yedikten 1 saat sonradır. 2 ince dilim ananas, taze 1 elma ve zencefil tozundan yapılmış bir bardak çay içilir.
Üçüncü ara öğünde; Bir önceki ara öğünden gene 1 saat sonrası olacaktır. 1 ince dilim kepek veya buğday ekmeği, ince dilim peynir (yanında domates, salatalık yenilebilir), 1 fincan papatya çayı içilir.
Akşam yemeği ise; 2 tabak sebze çorbası, 2 bardak su, küçük bir porsiyon haşlanmış sebze, 1 kase probiyotik yoğurttan oluşur.
Ara Öğün: 1 dilim ananas, 5 adet taze kayısı, ufak salkım kara üzüm, 2 bardak limon ilave edilmiş su.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?