Sistit Nasıl Geçer ? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Özgür - 05.12.17 tarihinde yayınlandı.

Sistit Nasıl Geçer ? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sistit Nasıl Geçer ? Tedavisi Nasıl Yapılır?: Sanıldığının aksine sistit hastalığı erkekler de yine gözükebilmektedir. Erkeklerde sistit genel olarak mesanenin tam olarak boşaltılamaması neticesinde iltihap kapması sonucunda oluşmaktadır. Bu durum ise yine geniş mesanesi olan bireylerde, idrar yolunda çeşitli hasarlar bulunanlarda veya yine anüsten idrar yoluna giden bakteriler neticesinde meydana gelmektedir. Sistit genellikle mesane iltihaplandığında meydana gelen bir hastalıktır.
Yine bunlara ek olarak böbrek problemleri veya aşırı cinsel ilişki arkasından idrar yolunda hasar meydana gelmesi sebebi ile de oluşabiliyor. Sistit bulunan erkekler yine bazı açılardan da tehlikeye girerler bunun sebebi de prostat iltihabı, prostat büyümesi ve yine bunlara ek olarak idrar yolunda olan tümör benzeri tıkanmaları da gizleyebilmektedir.

Sistit Nasıl Geçer ? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sistit Nasıl Geçer ? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sistit Risk Faktörleri Nelerdir?

Çeşitli faktörler sistit oluşma oranını da yükseltebilmektedir. Bu faktörlere biraz örnek verelim;

  • Böbrek de taş oluşması
  • İdrar yolunun oldukça dar olması
  • Erkeklerde artık yaş düzeyinin çok ilerlemiş olması örneğin 45 yaş üzeri gibi
  • Prostatın ekstra fazla büyümesi

Yine erkeklerde bu hastalığın belirtileri de diğer hastalıklara göre daha sık gözükebilir. Bu yüzden belirtilere bakarak yine çeşitli önlemler alabilirsiniz veya daha erken vakitlerde teşhis için bir hekime başvurabilir ve erken tedaviye başlayarak hastalığın daha fazla ilerlemesini durdurmuş olursunuz.

Sistit Belirtileri Nelerdir?

Sistit Belirtilerine gelecek olursak;

  • Sık bir şekilde idrara çıkılması
  • Keskin kokulu idrar gelmesi
  • İdrarda kan gözükmesi
  • Penis kısmında yanma ve uyuşma oluşması
  • İşerken zorluk olması
  • Ateşlenme

Bunların her biri mesanede iltihap oluşmuş olmasına işaret ediyor olabilmektedir ve yine idrar yolu iltihabı da olabilir. Her iki durumda da yine idrar yaparken yanma ve uyuşmalar olabilmektedir .İdrar yol iltihabı yine cinsel yollar ile bulaşmakta olan klamidya hastalığının da bir çeşit belirtisi olabilmektedir. Her ne olursa yine de bu belirtiler devam etmekte ise mutlaka bir hekime başvurmanız gerekmektedir.

Sistit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Erkeklerde gözüken sistit erken teşhis ile rahatlıkla tedavi edilebilmektedir günümüz tıp teknolojisi ile fakat tedavi yapılmaz ise böbrek ve yine prostat enfeksiyonlarına da sebebiyet verebilmektedir.
Genellikle doktora gitmeye gerek olmaz. Bol su içerek tedavi edilebilmektedir ve yine çeşitli aspirin, ipubrofen benzeri ilaçlar ağrı kesiciler ile de geçebiliyor. Sistit devam ediyor ise cinsel ilişkiye dikkat edilmeli bir süre yapılmamalıdır. Yine bu hastalığa yakalanmamak için de dikkat etmeniz gereken unsurlara uymalısınız. Her zaman oturarak işemeye, pamuklu iç çamaşırları giymeye dikkat edin.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?