Mide guruldaması Neden Olur ve Nasıl Geçer

Özgür - 21.03.18 tarihinde yayınlandı.

Eğer mide guruldamanız aşırı olmakta ise bu makalemizi okumanız sizin faydanıza olacaktır. Sindirim organı olan midemiz oldukça sık bir şekilde bazı zamanlar guruldama diye adlandırılan bu sesleri çıkartabilir. Bunun ilk ve en sık karşılaşılan sebebi tabi ki açlıktır.
Acıktığımız zaman guruldama sesi vücudunuza yemek yemeniz gerektiğini söylemektedir. Yani bize hatırlatıyor. Vücut açlık hissettiği zaman mideyi harekete geçirir ve guruldama sesleri duyulur. Bunun sebebi mide kasılmaya başlar.
Çeşitli bağırsak problemleri. Hassas bağırsak sendromu da yine çoğu zaman mideden aşırı guruldamalar duyulması ile oluşmaktadır. Farklı şikayetler yine ishal ve kabızlık olarak gelebilmektedir. Stres ise hassas bağırsak sendromunun azmasını tetiklemektedir.
Uykusuzluk da yine guruldama sebeplerindendir. Uykusuzluk yine aşırı yemek yemeye yol açmaktadır ve sonuç olarak da obezite oluşabilmektedir. Yine hemen hemen bütün insanlar zaman zaman sinirlenebilir ve stres altında olabilirler. Bu durum yine midede gereğinden fazla asit salgılanmasına sebep olmaktadır ve guruldamanın çoğalmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu durumdan kurtulmak için ise vücudu rahatlatacak bazı zihinsel egzersizler yapılmalıdır.Mide guruldaması Neden Olur ve Nasıl Geçer

Mide guruldaması Neden Olur ve Nasıl Geçer

Mide guruldaması Neden Olur ve Nasıl Geçer

Süt Ürünleri ve Mideye Zararı

Bir diğer unsur ise besin duyarlılığıdır. Süt ürünleri ve glüten yine gıda duyarlılığını, şikayetleri tetiklemekte olan gıda türevleridir. Mide sorunlarının ve guruldamalarının yükselmesi genel anlamda görülmekte olan sonuç çeşitlerindendir. Mide bu gıdaları sindirmeye ve yine işlemeye çalıştığı takdir de hassaslık, gaz ve yine mide krampları da hissedilebilmektedir. Bunun için ise en iyi en faydalı çözüm yine midenize sıkıntı vermekte olan gıdaları yemekten kaçınmanız olacaktır.
Hareketsiz yaşam tarzı da mide guruldamasını tetikleyebilmektedir. Egzersiz ve bazı çeşitli fiziksel aktiviteler yine sindirimi uyarmaktadır ve yine metabolizmayı da hızlandırmaktadır. Bunları da yapmamakta olan bireylerde yine midelerinde guruldamalar, bazı sesler duyulabilmektedir.
Hızlı yemek yemek alışkanlığı da mide guruldamasını tetikleyen unsurlardandır.

 

Mide Guruldamasına Çözüm

İlk olarak yeterli oranda su tüketilmelidir. İnsan vücudunun %60’ı sudan oluşmuştur ve genel olarak insanlar yeteri oranda su içmermektedir. Gün içerisinde 2 litre kadar su tüketilmesi daha iyi bir şekilde sindirim yapılabilmesinin yolunu açmaktadır. Bunlara ek olarak yeteri oranlarda su tüketilmesi midede gaz oluşmasının önüne geçmektedir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?