Kilolu Kadınlarda Doğal Hamile Kalma Yöntemi

Özgür - 09.08.18 tarihinde yayınlandı.

Kilolu bir kadınsınız ve planlı bir gebelik düşünüyorsanız hem bebeğinizin hem de kendi sağlığınız için dengeli bir şekilde beslenerek kilonuzu yavaş vermeniz gerekmektedir. Hızlı kilo kaybetme hamilelik öncesi tavsiye edilmeyen durumlardandır. Hamilelik boyunca bebeğinizin ve sizin dengeli ve yeterli beslenmeniz gerekir. Bunun anlamı bebeğin gelişimi için mineral ve vitamin depolarınızı boşaltmamaktır. Hızlı kilo verdiğiniz zaman gerekli mineralleri ve vitaminleri kaybedersiniz. Ekmek, tahıl, sebze, meyve, süt ve et gibi besin gruplarından tüketerek dengeli ve yeterli beslenmeyi sağlar ve kendinizi hamileliği hazırlamış olursunuz.

Hamile Kalmadan Önce Diyet Yapmak Sakıncalı Mıdır?

Bebek ve anne için hamilelik döneminin sağlıklı geçmesi anne adayının yeterli ve dengeli beslenmesinden kaynaklanır.Kilolu  olan anne adayları gebelik öncesinde diyet yaparken hızlı ve dengesiz beslenme programı uygulayarak yani vitamin ve mineral depolarını boşaltan diyet programlarından kaçınmalıdırlar. Ancak uzman bir diyetisyen tarafından sizin için hazırlanmış diyet programlarına uymanızın hiçbir sakıncası yoktur. Kilolu bir anne adayının hamile kalması gestasyonel diyabet riski taşır. Bu da anne adayının tansiyonunda yükselme ve 4,5 kilonun üzerine bebek dünyaya getirmek demektir. Bunun sonucunda maalesef ki zorlu ya da ölü doğumlar görülebilmektedir.

Kilolu Kadınlarda Doğal Hamile Kalma Yöntemi

Kilolu Kadınlarda Doğal Hamile Kalma Yöntemi

Kilolu Olarak Hamile Kalınırsa Diyet Yapılır Mı?

Fazla kilolara rağmen doğal yoldan hamile kalan kadınlar da mevcuttur. Bu durumda gebeliğin ilk 3 ayında kalorinizi fazla arttırmamalısınız. Fakat bu ilk 3 ay içerisinde kilo vermek ve kilo almamak için katı kurallar koyulması hamilelik için uygun değildir.

Annenin Diyet Yapması Bebeği Etkiler Mi?

Mutlaka anne adayının kilosu bebeğinizin doğum ağırlığında rol oynar. Uygun olmayan kiloya düşüş de bebeğiniz düşük doğum ağırlığında dünyaya gelir ve gelişimini tam olarak tamamlayamaz. düşük doğum ağırlıklı doğan bebekler hastalıklar karşısında daha zayıftırlar. Gebelik döneminde doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda hareket ederek önerilen kilodan daha fazla bir düşüş gerçekleştirmeyiniz. Bu nedenle jinekolog ve uzman bir diyetisyenle ortak bir çalışma yürütmeniz gerekmektedir. Bebeğinizin sağlığı için anne adayının beslenmesi kadar kilosu da çok önemlidir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?