Horlamanın Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

HbY - 13.10.18 tarihinde yayınlandı.

Horlamanın Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Horlama Nedir? Horlama toplumda her kesimden insanda görülen bir rahatsızlık durumudur. Kötü uyku, yorgunluk ve sinir sonrası horlama görülür. Horlama kişinin istem dışı yapmış olduğu bir davranış örüntüsüdür. Yalnız yatmak horlama için çözüm değildir. Uyurken burun ve  boğaz bölgesinde havanın serbest hareket edememesinden kaynaklanır. Horlama aslında uyurken nefes alıp verme sırasında havanın dar bir alandan geçerken çevresine yaydığı titreşimlerin oluşturduğu sestir. Siz değerli üyelerimize kadinveaile.net olarak bu yazımız da Horlamanın Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? başlığı altında bilgiler aktaracağız.

Horlamanın Sebepleri Nelerdir?

Aşırı kilolu olan kişilerde horlama çok sık görülür. Yaşlı kişiler daha çok horlar. Burun bölgesinde sinüzit gibi sorunu olan kişilerde horlama görülür. Alkol ve sigara kullanımına bağlı olarak horlama görülür. Uyku sırasındaki duruş bozukluğu ve burun tıkanıklığı horlama sebepleridir.  Yapılan araştırmalara göre erkekler kadınlardan daha çok horlamaktadırlar. Ancak kadınlarda da ise menopoz döneminden sonra vücutta oluşan bazı hormonlardan dolayı horlama menopoz sonrası kadınların hemen hemen hepsinde görülebilmektedir.

Horlamanın Yol Açtığı Hastalıklar

Şiddetli horlama inme ve kalp hastalıklarına neden olur. Kişinin kalp atım ritmi bozulur. Horlama kişide reflü ve mide hastalıklarına neden olur. Kişide ciddi sakatlıklar meydana getirir. Horlayan kişinin ruh sağlığı bozulur. Horlayan kişi kendisini iyi hissetmez. Suçluluk duyar ve toplum tarafından dışlanır.

Horlamanın Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Horlamanın Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Horlamayı Engelleme Yöntemleri

Bir çok insan horlamayı nasıl engellerim diye düşünmektedir. Günümüzde horlamayı önleyen cihazlar mevcuttur. Horlama için en iyi çözüm yolu horlamayı tetikleyen unsurları ortadan kaldırmaktır. Bu anlamda kişinin kilo verip ideal kilosuna ulaşması önemlidir. iyi bir uyku düzeni oluşturmalısınız. Çenenizi yukarı kaldırarak uyumalısınız. Horlama için özel tasarlanmış yataklar kullanabilirsiniz. Ağır yemekten ve alkolden uzak durmalısınız. Isırgan otu uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Boğaz egzersizleri yapın. Uyku pozisyonunuzu değiştirin. Yastığa sarılarak uyuyun. Nane ve gargara yapın. Yatak odasında yer alan alerjenleri ortadan kaldırın.

Sizlere bu yazımızda Horlamanın Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? başlığı altında bilgiler aktardık. Lütfen doktor önerisi olmadan hiç bir ilaç yada aleti kullanmayınız.

Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Büyür..

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?