Gebeliğe Hazırlanırken Yapılması Gerekenler

HbY - 09.05.17 tarihinde yayınlandı.

Gebeliğe Hazırlanırken Yapılması Gerekenleri madde madde sıralayarak sizlere aktaracağız bu yazımızda..

Sizin ve Bebeğinizin Sağlığının Her Zaman Her Şeyden Önce Geldiğini Anlamalısınız

Bu hususta dikkat etmeniz gerekenleri sıralamak gerekirse ; 

Doğum öncesi bakım hizmetlerini erken dönemde planlayarak hayata geçirmek.

İyi beslenerek Beden Kitle İndeksi Hesaplama sı yaparak kilonuzun bedeninizle eşit ölçüde olmasını sağlamak.

Tükettiğiniz gıdaların temizliğine özen göstermek.

Kadın doğum uzmanından muayene olarak doğum öncesi özellikle vücutta ki folik asit seviyesini ölçtürmek.

Folik asit eksikliği bebeğin düşük kilolu doğmasına ve omurga yapısında bozukluklara yol açar.  Kadın doğum uzmanınızın önerisi ile hamile kalmadan veya hamileliğin 12’inci haftasında her gün 0,4 mg folik asit tableti alabilirsiniz. Besinler içinde, koyu yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer, et, yumurta, süt ve süt ile üretilen peynir vb. ürünler ile portakal ve muzda bol miktarda folik asit bulunmaktadır. Doğal yollarla bu besinleri tüketerekte vücudunuzda ki folik asit seviyesini yükseltebilirsiniz.

Sigara ve alkol tüketiyorsanız minimum seviyeye indirmek veya tamamıyla bırakmak.

Kafein tüketim oranını azaltmak. Kahve ve kola da bol kafein bulunur.

Daha fazla dinlenerek vücudunuza fazla yük bindirmemek.

Gebeliğe Hazırlanırken Yapılması Gerekenler
Gebeliğe Hazırlanırken Yapılması Gerekenler

Duygu ve Düşünceleri Dinlemek

Günümüzde bir çok kadın zamanının büyük bölümünü hissetmek yerine düşünerek ve mantıklı olmaya çalışarak geçirir. Ancak hislerimiz vücudumuzun işaret dilleridir. Bunları görmezden gelmek veya ihmal etmekle kadınlar sık sık kendi vücutlarının ihtiyaçlarını görmezden gelmiş veya ihmal etmiş olurlar. Dinlenmeniz, gezmeniz, eğlenmeniz, ve çalışmanız geçen zamanların farkına varabilmeniz için gereklidir.  vücudunuz hisleriniz, duygularınız, rüyalarınız ve zihniniz yoluyla sürekli olarak sizinle konuşur. Bunlara dikkat etmelisiniz. Düzenli meditasyon ve duygularınızla iletişim halinde olmaya çalışmanızla onları kabullenmeniz sizin için bir şeyler öğrenebilme adına yardımcı olur.

Bazı Şeylerin Bilincinde Olarak Düzene Sokun

Bilinçli nefes almak ve bilinçli yemek yeme pratiği yaparak bu gerçekleştirilebilir. Gündüz ne yaparsanız yapın olabildiğince nefesinizin farkında olun ve aldığınız her lokmanın tadını çıkarın. Bilinçli nefes almak ve bilinçli yemek yemeyi düzenli olarak uyguladığınızda tüm organlarınızın ve rahminizde ki bebeğin daha da çok farkına varırsınız.

Vücudunuzu Hareket Ettirerek Egzersiz Yapın

Düzenli egzersiz yaparak sağlıklı bir bedene kavuşmak. Düzenli olarak yapılan egzersiz ve aktiviteler kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Vücudunuzla barışık olmanız aynı zamanda enerjinizin de artmasına ve zararlı toksinlerin vücudunuzdan atılmasına fayda sağlayacaktır. Ayrıca bebeklerin anne karnında da bir şeyler öğrenebileceğini göz önünde bulundurursak yapacağınız egzersizler ile doğmamış çocuğunuza daha anne karnında egzersizi ve sağlıklı yaşamayı öğretmiş oluyoruz.

Kendi olanaklarınız dahilinde günde yarım saat egzersiz yapmanız gerekmektedir. Egzersiz denilince illa aklınıza koşu vb. sporlar gelmesin. Yarım saat yapacağınız yürüyüş bile size fayda sağlayacaktır. Kaslarınızın güçlü ve esnek olması, kan dolaşımınızın iyileşmesi ve dip diri bir vücuda sahip olmanız için egzersiz gereklidir.

Hamilelik Döneminde İlaç Kullanımı

Önemli Not:  tüm annelere ve anne adaylarına burdan bildirim yapıyoruz. Lütfen hamilelik döneminde, öncesi ve sonrasında doktor kontrolü olmadan veya doktor onayı olmadan kesinlikle hiç bir şekilde hiç bir ilacı kafanıza göre tüketmeyiniz. Hamilelik sırasında, öncesinde veya sonrasında kullanacağınız reçeteli veya reçetesiz ilaçları doktorunuza danışarak kullanınız. Bu ciddi bir uyarıdır.

Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Büyür..

Yorumlar (2 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?