Evinizi Bebeğiniz İçin Güvenli Hale Getirmenin Temel Kuralları

Özgür - 02.05.18 tarihinde yayınlandı.

Bebeklerin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde hayatını devam ettirebilmesi için evinizi güvenli hale getirmeniz oldukça önemlidir. Bebeklerin ev kazası yaşamaması için evde bebeğinizi bekleyen tehlikelere karşı bir güvenlik önlemi almanız şart. Evinizi bebek için güvenli hale getirebilmek için evinizi onun gözünden bakabilmek oldukça önemlidir.
Bebeğinizin boyunu düşünerek evinizi dizayn etmek bebek güvenliği için çok önemli bir yere sahiptir. Kendinizi bebeğinizin yerine koyup etrafa baktığınızda evinizdeki güvenlik eksiklerini daha kolay bir şekilde fark edebilirsiniz. Evinizi bebeğiniz için güvenli hale getirmenin temel kuralları şunlardır:

Elektrik Çarpması

Bebeğinizi elektrik çarpmasına karşı korumak için prizlerin üzerinin kapalı olmasına dikkat etmelisiniz. Ampul duylarının hepsinde ampul bulunup bulunmadığını kontrol etmeyi unutmayın.

Zehirlenme

Bebeklerinizin zehirlenme riskiyle karşı karşıya kalmaması için mutfak ve banyo lavabolarının alt kısmında bulunan temizlik malzemelerini üst raflara koymalısınız. Evinizde mutlaka ilk yardım çantası bulundurmanız gerekir. Herhangi bir şekilde bebeğinizin zehirlendiğini düşünüyorsanız hemen doktora götürmeniz gerekmektedir.

İple Boğulma Hali

Elektrik kabloları, perde veya stor perdelerin ipleri bebekler için oldukça tehlikelidir. Bu nedenle iple boğulma haline karşı kablo veya perde iplerini çocuğunuzun ulaşabileceği yerin üzerine tutturmalısınız. İp ve kabloları sabitleyerek bebeğinizin kavuşamayacağı şekilde yeni dizaynlar hazırlamanız gerekmektedir.

Evinizi Bebeğiniz İçin Güvenli Hale Getirmenin Temel Kuralları

Evinizi Bebeğiniz İçin Güvenli Hale Getirmenin Temel Kuralları

Hava Kaynaklı Kirleticiler

Evinizi radon açısından denetletmeniz önemlidir. Doğal bir şekilde yayılan radyoaktif bir gaz olan radon gazından korunabilmek için mutlaka duman ya da karbonmonoksit detektörleri taktırmanız gerekmektedir. Pilleri belli aralıklarla kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca evde veya arabada sigara içmeyin.

Karyola Kazalarından Korunun

Bebekleri karyola kazalarından korumak için karyola çıtaları arasındaki mesafenin mutlaka 7.3 cm olması gerekmektedir.

Suda Boğulma

Bebekler küvette yalnız bırakılmamalıdır. Tuvalette klozet kapağı kilidi bulundurmak dikkat edilmesi gereken başka bir konudur.

Yanıklar

Bebeklerin yanıklarla karşı karşıya kalmasını engellemek için ocak düğmelerine koruyucu takmayı ihmal etmeyin. Banyo muslukları da dikkat edilmesi gereken başka bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Banyo musluklarını ya plastik bir koruyucu yardımıyla ya da bir havluyla kapatmanız gerekmektedir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?