Dudak Çatlaması Nedir, Korunma Yolları Nelerdir?

HbY - 19.09.18 tarihinde yayınlandı.

Dudak Çatlaması Nedir, Korunma Yolları Nelerdir?

Eylül ayı ile birlikte girmiş olduğumuz sonbahar ve akabinde gelecek olan soğuk kış günlerinde en çok karşılaştığımız sorunların başında Dudak çatlamaları yer almaktadır. Sonbahara girdiğimiz şu günlerde bile aniden gelen soğuklar ve yağışlı havalarla bile şimdiden dudaklarımızın çatlamaya başlamasını gözlemleyebiliriz. O yüzden sizlere bu yazımızda  kadinveaile.net olarak Dudak Çatlaması Nedir, Korunma Yolları Nelerdir? başlığı altında bilgiler ve öneriler aktaracağız.

Dudak Çatlaması Nedir?

Dudak çatlaması özellikle kış mevsiminde soğuk havalarda görülür. Dudak çatlaması vücuda çirkin bir görüntü verir. Dudak çatlamasının en önemli nedeni cildin kuru kalması ve soğuk hava akımına maruz kalmasıdır. Dudak çatlaması vitamin eksikliği durumunda da ortaya çıkabilmektedir. Yaz mevsiminde bile keskin güneş ışığına maruz kalan vücutlarda dudak çatlaması görülür.

Dudak çatlaması neden olur?

Dudağın nemini kaybetmiş olması dudak çatlamasına neden olur. Dudak çatlaması aynı zamanda ciddi hastalıkların habercisi de olabilir.

Dudak Çatlaması Nedir, Korunma Yolları Nelerdir?

Dudak Çatlaması Nedir, Korunma Yolları Nelerdir?

Dudak Çatlaması Sebepleri  Nelerdir?

Dudak çatlaması; cilt kuruluğuna bağlı olarak ortaya çıkar. Soğuk hava akımı da dudak çatlamasını tetikler. Yazın güneş ışığına maruz kalmak, dudağın nemini kaybetmesi, kalitesiz ve sağlıksız kozmetik ürünleri kullanmak, A, B2, B3 vitamin eksikliği, çinko eksikliği, kalitesiz diş macunu kullanmak dudak çatlamasına neden olur. İlaçların yan etkisine bağlı olarak da dudaklarda çatlama meydana gelebilir.

Dudak Çatlaması Korunma Yolları Nelerdir?

Dudak çatlamasını önlemek için bol sıvı tüketilmelidir. Kaliteli kozmetik ürünleri kullanmak gerekir. Yazın güneş ışığından korunmak gerekir. Dudağın nem seviyesi dengede tutulur. Kışın soğuk havalarda dudak soğuktan korunur. Vitamin açısından zengin besinler tüketmek gerekir. Özellikle A, B2, B3 vitamin içeren gıdalar tüketin. Dana eti, peynir, fasulye gibi çinko açısından zengin besinler tüketin. Dudakları tükürük ile sürekli ıslak tutmak dudak çatlaması için etkili bir yöntem değildir. Kalitesiz diş macunları dudak çatlamasına neden olur. Bu yüzden sağlam ürünler kullanın. Gece odanızı buhar makinesi ile nemlendirin. Dudak nemlendiricisi alırken kaliteli ürün seçin. Dudak çatlamasını önlemek için bol sebze ve meyve tüketin.

Gül suyu ve süt karışımı gece uyumadan dudaklarımıza sürerek dudaklarda ki çatlakları giderebilir. Aynı zamanda  aloe vera ile dudakları nemlendirmek de dudak çatlamasını önler. Doğal dudak peelingleri kullanarak dudak çatlaması önlenebilir.

Sizlere bu yazımız da Dudak Çatlaması Nedir, Korunma Yolları Nelerdir? başlığı altında bilgiler aktardık. Lütfen doktor önerisi olmadan her hangi bir ilaç kullanmayın nemlendiriciler dışında. Ayrıca çok sıklıkla dudaklarınızda çatlaklar meydana geliyorsa lütfen uzman bir doktora muayene olup gerekli tetkik ve tahlillerin yapılmasını talep edin.

Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Büyür..

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?