Doğum Belirtileri Nelerdir, Ne Zaman Başlar ?

Merve - 10.08.17 tarihinde yayınlandı.

Eğer 9’uncu aya geldiyseniz yada doğumun başladığını düşünüyorsanız, kasılmalar için süre tutmaya da başlamalısınız. Bunun için her kasılmanın başladığı ve bittiği zamanı not edin veya eşinizden yada başka birinden not etmesini isteyin. Doğum Belirtileri Nelerdir, Ne Zaman Başlar ? sorunu cevaplamadan önce bu kasılmaları bilmemiz çok önemlidir. Çünkü bir önce ki Yalancı Doğum Sancıları Ne Zaman Başlar ? başlıklı konumuzda yalancı doğum için bu kasılma sürelerinin uzun ve şiddetli olduğunu söylemiştik.

Doğum Belirtileri Nelerdir ?

Kasılmalar arasında ki süre; kasılma süresi ile kasılmalar arasında ki süreyi içerir. Doğum belirtileri ile kasılmaları ilişkilendirmemiz için şu şekilde olması lazımdır.

Gerçek Doğum Belirtileri arasında ki farklar;

Kasılmalar düzenli aralıklarla olur ve yaklaşık olarak 30 ile 70 saniye arasında sürer.

Zaman geçtikçe kasılmaların süresi azalır.

Kasılmalar hareket veya pozisyon değiştirince yine devam eder. Dikkat edersek Yalancı Doğum Kasılmalarında ki hareket veya pozisyon değişikliklerinde kasılmalar geçerdi. Eğer bu kasılmalar geçmiyorsa bilin ki doğum sancısı çekiyorsunuz.

Kasılmalar arttıkça  şiddeti de artar.

Kasılmalar genel olarak belde başlar ve karnın ön tarafına doğru ilerler.

Doğum Suyunun Gelmesi

Bebeğinizi saran su dolu amniyon sıvı kesesinin yırtılıp vajinanızdan akmasına Doğum Suyunun Gelmesi denir. Su miktarının az yada çok olmasına bakılmazsızın hemen doktor veya ebeye haber vermeniz gerekmektedir. Çünkü artık doğum süreciniz başlamıştır.

Doğum Belirtileri Nelerdir, Ne Zaman Başlar ? Aslında bu soru çok merak edilen bir sorudur. Bebeğinizin kendisini hazır hissettiği an amniyon sıvı kesesini yırtıp anne rahminden çıkmayı isteyeceğini unutmayalım. Bu durum geciktiği sürece bebeğiniz rahimde hala gelişmeye devam etmektedir. Büyük bir bebeğin normal doğum yapması zordur. Bu nedenle bu sorunu önlemek isterseniz doğum başlangıcını doğal yollarla hızlandırabilirsiniz. Tabi bu konuda doktorunuzun önerilerini dikkate almalısınız. Doktorunuzla mutlaka doğal yollarla doğumu hızlandırma yöntemlerini değerlendirmeniz ve ona göre uygulama yapmanız gerekmektedir.

Doğum Hızlandırmak İçin Neler Yapmalıyız ?

Değerli anne adaylarımıza şimdi Doğum Hızlandırmak İçin Neler Yapmalıyız  sorusunun cevabını paragraf paragraf vereceğiz ama mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Kulaktan dolma sözlerle yada kendi başınıza doğum süresini hızlandırmaya çalışmayınız. Sizin ve bebeğinizin sağlığı duruma el verişli olmayabilir.

 Doğum Hızlandıran Yöntemler

Meme Ucu İle Doğumu Hızlandırma; Meme ucunun uyarılmasının doğum sancısına katkısı olduğu uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Meme ucunuzu hafifçe yuvarlak hareketler ovarak kasılmaları başlatabilirsiniz. Meme ucunun uyarımı vücudunuzun kasılmalara sebep olan oksitosin hormonunu üretmesini sağlar. Genellikle önerilen bu yöntemde meme uçları günde 3 kez birer saat boyunca ovmaktır. Bu bir saat içerisinde 15 dakikada bir 5 dakika mola vermeniz gerekmektedir. Meme uçlarını 1 saat sağ meme, 1 saat sol meme ve son 1 saat ise iki meme ucunu birden ovmalısınız.

Hint Yağı ile Doğumu Hızlandırma;  Bağırsaklar da spazma neden olan bağırsakları uyararak rahminizi bu spazmlarla rahatsız ederek kasılmalara neden olan hint yağı aynı zamanda yumuşatıcı özelliğine de sahiptir.  Hint yağı ishale neden olabilir. Bu yüzden hint yağının kullanılmasını mutlaka doktorunuza danışın ve miktarını da doktorunuzun tavsiyesine göre ayarlayın.

Seks ve Orgazm ile Doğumu Hızlandırma; Seks ve seks sırasında yaşayacağınız orgazm rahminizi uyararak kasılmaların başlamasına neden olur. Sperm, aynı zamanda rahim ağzını inceltip genişlemesine ve doğuma hazırlanmaya yardımcı olan hormonları faaliyete geçirir. Ayrıca orgazm sırasında oksitosin hormonu da salgılandığından kasılmalar tetiklenecektir.

Ananas ile Doğumu Hızlandırma; Ananas rahim ağzını yumuşattığı gibi doğumu başlattığı da tespit edilen bir enzim olan bromelayin içerir.

Baharatlı yiyecekler ve körinin bazı araştırmalarda doğumu başlattığı görülmüştür. Baharatın bağırsakları uyardığı ve bu şekilde anne rahmini de uyardığı görülmüştür.

Akupunktur ile çok ince iğnelerin vücudun belirlenmiş özel bölümlerine batırılmasıyla enerji uyarımı olur vücutta. Çin felsefelerine göre vücuttaki enerji bu şekilde uyarılarak belirli bir organ veya sistem fonksiyonlarını düzenler.

Kırmızı böğürtlen yaprağı; çay olarak içildiği gibi tablet şeklinde de alınabilir. Bu yöntem sıklıkla diğer doğum başlatıcı yöntemlerle bir kullanılır.

Sevgili anne adayları sizlere bu makalemizde Doğum Belirtileri Nelerdir, Ne Zaman Başlar ? adlı sorulara ve doğum suyu ile doğumu hızlandıran yada tetikleyen etkenleri paylaştık. Doğum sürecinin giderek yaklaştığı bir sürece girdiyseniz eğer Doğum Öncesi Egzersizleri ile bu sürece hazırlık yapmanız gerekmektedir. Lütfen her aşamayı doktorunuza danışarak yaşayın ve geçirin. Doktorunuzun tavsiyesi olmadan hiç bir öneriyi dikkate almayın. 

Bir önceki konumuz Yalancı Doğum Sancıları Ne Zaman Başlar ?

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?