Diş Taşı Oluşumu ve Diş Taşı Temizliği

HbY - 08.02.19 tarihinde yayınlandı.

Diş Taşı Oluşumu ve Diş Taşı Temizliği

Diş taşı ağız içerisinde yer alan bakterilerin diş üzerinde sertleşmiş bir şekilde birikmesiyle meydana gelir. Diş taşının diğer adı tartar‘dır. Bu makalemizde kadinveaile.net olarak Diş Taşı Oluşumu ve Diş Taşı Temizliği başlığı altında bilgiler aktaracağız.

Diş Taşı Nasıl Oluşur

Diş taşı, bakteri plağının dişlerin üst kısmında sertleşmiş olması ile oluşan birikintiye denir. Diş taşının oluşumu kişinin yatkınlığına bağlıdır. Bazen kişi yaşlandıkça birikintilerin oluşumu artar. Diş taşının oluşumunu fark etmek kolaydır. Diş üzerinde sarı ya da kahverengi lekeler oluşur. Bu oluşumlara diş taşı adı verilir. Diş taşının oluşumunu tükürükte bulunan kalsiyum ve fosfat iyonları etkilemektir. Diş temizliğine önem verilmediğinde dişin yüzeyinde bu birikintiler sert yapılar oluşturur.

Diş Taşı Nasıl Temizlenir?

Günümüzde çoğu insan diş taşı temizliği hakkında bir çok sorunun cevabını internette aramaktadır. Ancak diş taşını kendi çabalarınız ile temizlemek mümkün olmayacaktır. Çünkü diş taşı diş minesine yapışır ve oluştuktan sonra temizliğine önem veriyor olsanız dahi görüntü değişmeyecektir. Durum ancak diş hekimi tarafından temizlenebilecektir.

İnternet ortamında yer alan bazı yöntemler vardır diş taşı temizliği hakkında. Ancak unutmayın ki diş taşını temizlemek kolay değildir. Kendi yöntemlerinizle bu temizliği yapamazsınız. Uzman bir doktordan mutlaka yardım almanız gerekmektedir.

Diş Taşı Oluşumu ve Diş Taşı Temizliği
Diş Taşı Oluşumu ve Diş Taşı Temizliği

Diş Taşı Oluşumunun Önlenebilmesi için

Diş taşının oluşumunu önleyebilmek için öncelikle oluşmuş olan diş taşını diş hekimine temizletmeli ve her gün düzenli olarak diş temizliği yapılarak dişte ve ağızda oluşan bakteri plağını temizleyerek oluşumunu önleyebilmeniz mümkündür.

Diş taşını önleyebilmek için diş macununuz etkili bir florüre sahip olmalı ve dişlerinizi günde iki defa fırçalıyor olmanız gerekecektir. Diş ipi kullanmak da dişin arasında birimine neden olan bakterileri temizleyecektir. Düzenli olarak diş hekimine kontrol yaptırmanız yararlı olacaktır. Diş taşı temizliği, doktorun uyguladığı ideal yöntemle uygulandığında dişinize zarar vermez.

Diş hekiminin diş taşını temizlerken diş etlerine ve dişlere zarar vermeden işlemini tamamlayacaktır. Diş taşı temizletilmediğinde bakteri ve diş taşı dişetlerinize fazlasıyla zarar verecektir.

Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Büyür..

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?