Boyun Kireçlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Özgür - 13.11.17 tarihinde yayınlandı.

Boyun Kireçlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Boyun Kireçlenmesi Belirtileri ve Tedavisi: Boyun kireçlenmesi, boyun omurlarının aralarında olan disk yapılarının zaman içerisinde yıpranması neticesinde meydana gelmektedir. Bu değişiklikler, omuriliğin geçmekte olduğu kanalı veya omurlar arasında çıkmakta olan sinirlerin geçmekte olduğu kanalları daraltıp sinirlerde bası meydana getirmektedir. Bu basıya da bağlı bir şekilde boyunda ve çeşitli kol yapılarında kanalları daraltarak sinirlerde bası oluşturmaktadır. Bu basıya da bağlı bir şekilde boyun ve çeşitli kollarda ağrı ve çeşitli uyuşmalar meydana gelmektedir.

Boyun Kireçlenmesi ve Belirtileri Nelerdir?

Boyun Kireçlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Ağrı sorunu sık bir şekilde boyun hareketleri ile artmakta olan ve dinlenildiği zaman azalmakta olan bir çeşit gelişim göstermektedir. Yine bu kireçlenmede sinir basısına da bağlı bir şekilde kol ağrıları, uyuşma, kas güçsüzlükleri ve duyu kusurları da oluşabilmektedir. Boyun ağrısı yine omuzlara ve sırta da yayılır. Ağrı zamanı uzadığı sürece uyku bozuklukları, depresyon ve çeşitli şikayetler ile kronik ağrı olarak meydana gelebilmektedir.
Genellikle ileri yaşta olan bireylerde, fiziksel olarak ağır bazı işlerde veya yine uzun zaman boyunca aynı pozisyonda çalışma gösterenlerde, işinden memnun olmayan bireylerde, monoton hayatı bulunanlarda, kiloya sahip bireylerde ve ciddi olan omurga eğrilikleri bulunan hasta bireylerde meydana gelebilmektedir.

Tanı Nasıl Koyulur?

Boyun kireçlenmesinde yine ilk olarak ilaç tedavisi ve yine fizik tedavi beraberinde rehabilitasyon programlarında soğuk ve sıcak tedavileri, elektrik tedavileri ve kas spazmı ve kola yayılmakta olan ağrıların azaltılması sağlanmaktadır. Boyun yapılmakta olan çekmeler, kola yayılabilen çeşitli ağrıların azaltılmasında kullanılabilmektedir. Ağrı kontrole alınınca boyun kaslarını kuvvetlendirebilecek, duruşu da düzeltmeye yönelik olan çeşitli eğersiz programlarına başlanmaktadır. Yine bazı girişimsel çeşitli yöntemlerden dirket bir şekilde eklemlere ilaç uygulamaları ve sinir köküne yönelik olan çeşitli enjeksiyonlar uygulanmakta olan farklı tedavi yöntemlerinden olabilmektedir. Yine cerrahi tedavi, omurilik basısı, sinir kökü basısı veya yine çeşitli omuriliği beslemekte olan atardamarlara da bulunan basıları meydandan kaldırabilmek gerektiğinde uygulanabilmektedir.
Yine bilgisayar ile çalışıyorken boynun doğal pozisyonunu bozmayacak bir biçimde ayarlamalar yapılmalıdır. Bilgisayarın durmakta olduğu masa beraberinde oturulan sandalyenin  yüksekliği ile birlikte orantı sağlanmalıdır. Bilgisayar göz hizasına göre de aşağıda ve yukarıda olmamalıdır. Sırtınızın desteklemekte olduğu uygun bir çeşit sandalye ile birlikte başınızın 10 – 15 derece kadar öne eğrilmekte olduğu pozisyon oldukça uygundur. Eğer ki sık bir şekilde telefonda görüşüyorsanız da bunlara dikkat etmelisiniz.

 

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?