Bebeklerde Grip Belirtileri Nedenleri ve Tedavisi

Özgür - 20.03.17 tarihinde yayınlandı.

Bebeklerde Grip Belirtileri Nedenleri ve Tedavisi

Bebeklerde Grip Belirtileri Nedenleri ve Tedavisi; İnfluenza virüsünden kaynaklanan bir hastalık olan grip, bulaşıcı özelliğe sahiptir. Küçük bebeklerde çok daha tehlikeli bir durum arz eder. Grip olan bir bebek genellikle uykuludur ve az yemek yemek ister. Daha çok soğuk havalarda görülen grip, salgın halini alırsa birçok kişiye geçer.

Bebeklerde Grip Belirtileri Nedenleri ve Tedavisi

Bebeklerde grip belirtileri

Bebeklerdeki grip hastalığının belirtileri soğuk algınlığı ve diğer bulaşıcı enfeksiyonlara benzeyebilir. Hastalık ekim – şubat aylarında görülüyorsa bu grip düşüncesini doğuracaktır.
Bebeğin ateşi birden 38 derece ve üzerine çıkarsa, bebek yorgun ve bitkin görünürse, titrerse, burnu akarsa ve kuru öksürük olursa grip olmuş demektir.
Grip olan bebek, huzursuzdur. Yukarıdaki belirtilere ilave bebekte karın ağrısı, ishal ile kusma da görülebilir.

Bebekler gribe nasıl yakalanmaktadır?

Grip virüsü özellikle kapalı mekânlarda etkili olmaktadır. Hava yoluyla rahatlıkla yayılmaktadır. Bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerin yanında grip olan birisi varsa rahatlıkla virüs bebeğe geçecektir. Grip virüsü taşıyan kişi, devamlı hapşırıp, öksürecektir. Bu nedenle grip olan birisinin yanında fazla durmamakta yarar vardır. Grip virüsü vücuda girdikten beş sonra etkisini göstermeye başlar. Grip daha çok; oyun grupları, toplu mekânlar ya da kreş tarzı yerlerde sıkça bulaşmaktadır.  Grip kimi bebeklerde daha hafif atlatılır kimi bebeklerde ise çok ağır geçirilir.

Grip olan bebeğe evde nasıl bakılmalıdır?

Grip olan bir bebek için en iyi tedavi yönetimi istirahat ve bol sıvı alımıdır. Çorba ve et suyu vücuda çok iyi gelecektir. Ancak bebeğin durumu sanılandan kötüyse mutlaka doktora gidilmelidir. Bebeklere doktor tavsiyesi dışında kesinlikle ilaç verilmemelidir. Verilen bu ilaç asla ama asla aspirin olmamalıdır. Gribe ek kulak enfeksiyonu, bronşit ve zatürre gibi durumlar gelişebilir. Böylesi durumlarda da bebeği devamlı kontrol eden doktoruna sonra da KBB doktoruna gidilmelidir.
Bebek gribe yakalandıktan sonra genellikle 3 ile 5 gün içerisinde iyileşir. Öncelikle ateşi düşer ve iştahi yerine gelir.
Konu bebek olunca ailelere uyarılar yapılmalıdır. Doktor söylemeden kesinlikle ilaç verilmemelidir. Çünkü bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerde bu durum ilerleyen yaşlarda başka türlü ortaya çıkabilir.

 

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?