Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Özgür - 25.02.18 tarihinde yayınlandı.

Bebekler doğumdan sonra hızlı bir gelişme dönemine girer. Bebeklerin gelişmesiyle birlikte bebek bakımının önemi de giderek artıyor. Bebeğin gelişim dönemlerinde diş çıkarma en önemli olaylardan biridir.
Bebekler ilk altı aydan sonra diş çıkarmaya başlamaktadır. Bebeklerde süt dişlerinin gelişiminin tamamlanması 3 yaşına kadar devam etmektedir. Diş çıkarma oldukça zor ve sancılı dönemlerden biridir. Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Süt Dişlerinin Bakımı Oldukça Önemlidir

Süt dişleri geçicidir. Çocuklar belli bir yaşa geldiğinde süt dişleri düşer ve yerine yenileri çıkar. Bebekler katı gıdaya geçerken süt dişlerin görevi önemlidir. Bu nedenle süt dişlerinin bakımı oldukça önemli bir yere sahiptir.
Süt dişlerinin bakımı yapılmazsa dişlerin çürüme süreci daha hızlı işlemektedir. Süt dişleri çürüdükçe dişlerin erken dönemlerde kaybedilmesi kaçınılmazdır. Süt dişlerinin erken kaybedilmesinin ardından dişler yamuk bir şekilde çıkabilmektedir. Süt dişlerine gerekli bakımın yapılmaması çene sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir.

Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Bebeklerde Diş Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Süt Dişlerinin Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Bebeklerin süt dişleri çıktığında doğru bakımın yapılması oldukça önemlidir. Biberonla beslenen bebeklerin dişlerinin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Biberonla beslenen bebeklerin diş temizliği yapılmazsa süt içerisindeki kalıntılar dişlere yerleşmektedir. Bu kalıntılar nedeniyle süt dişleri çürüyebilmektedir. Annelerin süt dişlerinin bakımını düzenli olarak yapması gerekmektedir. Süt dişlerin bakımı temiz bir tülbent ya da gazlı bir bezle rahatlıkla yapılabilmektedir. Süt dişlerinin temizliğini yapmak için temiz bir bezi ıslatın ve süt dişlerine masaj yapın. Bu sayede süt dişleri temizlenecek ve bebeklerin ağız bakımı düzenli olarak gerçekleştirilebilecek.

Bebek Diş Fırçası Kullanılmalıdır

Bebekler büyümeye başladığında bebek diş fırçası kullanmak gerekir. Diş fırçalama alışkanlığının anne ve babalar tarafından bebeklere kazandırılması gerekir. Küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığını kazanan bebekler süt dişlerini erken kaybetme riskinden kurtuluyor. Süt dişlerini fırçalamak diş çürümelerinin önüne geçmektedir.
Süt dişlerinin bakımında birçok bebek ürünü bulunmaktadır. Diş halkaları bebeklerin diş sağlığını koruyan önemli ürünlerden biridir. Diş halkaları sayesinde bebekler diş çıkarma dönemini rahat bir şekilde atlatabilmektedir. Diş halkaları bebeğin kavrama ve çekme yetilerini arttırırken bebeğin diş sağlığını korumaya da yardımcı olmaktadır..

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?