Bebek Kucaktan Nasıl Vazgeçer?

Özgür - 23.03.18 tarihinde yayınlandı.

Doğumla birlikte hem anne hem de bebek birbirlerini tanımaya ve keşfetmeye başlar. Bu dönemde anne ve bebek birbirlerine bağımlı olarak hayatlarını sürdürür. Bebeğin güven duygusunu geliştirmenin en etkili yolu annenin ilk aylarda göstermiş olduğu tutarlı, kucaklayıcı ve süreklilik arz eden durumudur.
Bu dönemde hem anne hem de bebekler için çocuğu kucağa alma sıklığı gibi bir durumun oluşması mümkün değildir. İlk aylarda bebeklerin anneye ihtiyacı olsa da 6. aydan itibaren bireyselleşme ve anneden ayrışma dönemi başlar. Bu süreç üç yaşına kadar devam eder. Bebek Kucaktan Nasıl Vazgeçer?

Bebek Kucaktan Nasıl Vazgeçer?

Bebek Kucaktan Nasıl Vazgeçer?

Anne Bebek Arasındaki Güven Bağı Önemlidir

Altıncı aya kadar anne ve bebek arasında güven dolu bir ilişki meydana gelir. Altıncı aydan sonra bebekler çevreyi araştırmaya başlar. Bebekler bir yaşına geldiğinde çevresini tek başına keşfetme imkanına sahip olur. Ancak bu dönemde de annesine ihtiyaç duymaktadır.
Anneler ilk dönemde güven bağı oluştururken 6. aydan sonra sağlıklı ayrışma ve bireysellik dönemi oluşturur. Çocukların annesine güvenmesi önemlidir. Annesine güvenen bireyler ileride kendine güvenen bireyler haline dönüşür.

Bebeğin Sık Sık Kucağa Alınması Kas Gelişmesini Etkiler

Bebeğin altıncı aydan sonra sürekli olarak kucağa alınması doğru bir davranış değildir. Altıncı aydan sonra kucağa alınmaya devam eden bebeklerin kas gelişimlerinde gecikme meydana gelir. Bebeğin sürekli kucağa alınmasıyla sadece kas gelişimi değil duygusal deneyimlerin meydana gelmesi de engellenir.

Bebeğin Kucakta Uyuması Nasıl Engellenir?

Uyku bebekler için günlük bir yaşam döngüsü olarak algılanır. Uyku esnasında bebekler anneden ayrı kalır. Bebeğin kucakta uyutulması yanlış bir davranıştır.
Bebeklerin ilk aylarda tek başına uykuya geçmesi zordur. Ancak bebekler altı aylık olduğunda yavaş yavaş kucakta uyutmaya son vermek gerekir. Uykuya tek başına geçmesi desteklenmeli ve bebekler tek başına uyumaya alıştırılmalıdır. Bu sürecin bebek için zorlayıcı olmaması gerekir.

İlk Yıl Anne ve Bebekler İçin Önemli

İlk yıl hem anne hem de bebek için zor bir yıldır. Bu sebeple annelerin doğru çözüm önerileri üretebilmesi ve ilk yılını pozitif bir şekilde deneyimlemesi oldukça önemlidir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?