Ağlayan Bebeği Susturmanın Yolları Nelerdir?

Özgür - 18.02.18 tarihinde yayınlandı.

Yeni doğan bebekler yaklaşık 18 saat uyurlar. Bu süre gelişime bağlı olarak giderek azalır. Ancak tüm bebekler rahatlayıp doyduktan sonra rahat bir uykuya geçebilirler. Bebekleri uykudan alıkoyan en önemli sorun gaz problemidir. Gaz sıkışması yaşayan bebekler emdikten sonra eğer gazlarını çıkaramazsa uykuya dalamazlar. Bu sebeple bebekleri emzirdikten hemen sonra omzunuza yatırıp sırtını sıvazlamanız gerekiyor. Hafif dokunuşlarla sırtına dokunmanız gazını çıkarmasına yardım edecek ve rahat bir uykuya dalmasını sağlayacaktır. Bebekler bezleri doluyken de rahat olamazlar. Üstelik yeni doğan bebeklere bu konuda çok dikkat edilmeli ve sıklıkla bezleri değiştirilmelidir. Aksi halde pişik olacak ve bebek daha çok rahatsız olacaktır. Bebeklerin bir diğer ağlama nedenleri aç olmalarıdır. Her iki saate bir bebeklerin emdirilmesi gerekir. Bebekleri emzirmek için uyandırmaya gerek yoktur. Onlar yatarken memenizi ağzına vermeniz uyurken doymalarını sağlayacaktır.Ağlayan Bebeği Susturmanın Yolları Nelerdir?

Ağlayan Bebekler Nasıl Rahatlaştırılır

Hiçbir sebep yokken ağlayan bebekleri susturmak için bebeğinizi rahatlatmanız gerekir. Banyo yaptırmak bu konuda size yardımcı olabilir. Çok küçük olsalar bile bebek masalları okumanız, onunla konuşmanız ve biraz kucağınızda tutmanız bebeği sakinleştirir. Ninni söylediğiniz zaman sizi dinler ve sakinleşir.

Ağlama Nöbetleri

Bebekler ilk üç ay içinde ağlama nöbetleri geçirebilir. Bu konuda pek çok bebeği susturan ev aletlerini kullanabilirsiniz. Fön makinesinin sesi çoğu bebek için yatıştırıcı olur bebekler bu sesi çok sever. Diğer yandan süpürge sesi de aynı etkiyi yaratır. Kendi seslerinden daha güçlü olan bu uğultuları dinleyerek anlamaya çalışması susmasını da sağlar.

Ağlayan Bebeği Susturmanın Yolları Nelerdir?

Ağlayan Bebeği Susturmanın Yolları Nelerdir?

Bebeğinizle Konuşun

Bebeğinizle sürekli konuşmanız sesimizi tanımasını sağlar. Bu sayede sesinizi duyduğunda kendini güvende hisseder. Hayvan sesleri çıkarmanız ve yüzünüze mimikler katmanız bebeğinizin dikkatini dağıtır. Oyun oynadığınızı anlar ve size katılır. Bebeğinizle ninni söylememiz, masal okumanız da aynı etkiyi verir.

Bitmeyen Ağlama Nöbetleri

Eğer bebeğinizde gaz problemi yoksa, altı temiz ve karnı toksa ne yaparsanız yapın ağlaması geçmiyor ve susmuyorsa doktora gitmelisiniz. Bebekler sorunlarını ağlama ile anlatır. Sizin bilmediğiniz bir durum olabilir. Uzun süren ağlama nöbetleri bitmek bilmiyorsa bir sorun olabilir. Beklemek size vakit kaybettirir. Bebeklerin kulak iltihabı gibi ağrılı hastalıklarda susmaması normaldir. Durumu açıklığa kavuşturmak için doktora danışmanız gerekir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?