Bebek Odası Takımı Hazırlığı

HbY - 08.09.17 tarihinde yayınlandı.

Bebek Odası Takımı Hazırlığı

Doğum süreci yaklaşan anne adaylarının ve baba adaylarının heyecanla doğacak bebekleri için hazırlamaya çalıştıkları oda bebek odasıdır. Bebek Odası Takımı Hazırlığı çok heyecan verici bir duygu oluşturmakla beraber aynı zamanda tamamlanmamasından dolayı kaygı verici de olabilmektedir. Bebeğinizin bir odası olması yada kendi yatak odanızın bir köşesinde bebeğinizin de yatağı, beşiği ve dolabı olması oldukça gereklidir. Bebek Odası Takımı Hazırlığı yapmak ta mutluluk vericidir.

Bebeğinizin doğduktan sonra annenin yanında hatta koynunda bile olması, anne ile bebek arasında oluşması gereken duygusal bağın kurulması ve anne ile bebeğin bir birine güvenle bağlanabilmeleri çok önemlidir.

Bebek Odası Takımı Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Bebek odası takımı hazırlamak sadece bebeğinize bir beşik yada bebek yatağı almak, bebeğinize elbiseler almak ile bitmez. Bebek odası hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bu hususları sizler için aşağıda sıraladık;

Alkol tüketen ve psikiyatri ilaçları kullanan kimseyi bebeğinizin odasına almayın, yatağına dokundurtmayın.

Sigara içen kimseyi bebeğiniz doğduktan sonra ki 6 ay boyunca bebeğinizin odasına almayın.

Bilinç kaybı yaşayan hastaları bebeğinizin odasına almayın.

Bebeğinizin yatağında kalın yorgan yada battaniye bulundurmayın. Bir kaç örtü bebeğinizin uyurken üstünü örtünmesi için yeterlidir.

Bebeğinizin başını 6 ay yastığa koymayın. Bebeğinizin yatağında yastık bulundurmayın.

Evinizde evcil hayvan bulundurmayın ve eğer bulunduruyorsanız bebeğinizin odasından kesinlikle uzat tutun.

Bebeğinizin yatağında ki sağ ve sol taraflarında bebeğinizin kafasının sıkışabileceği şekilde boşluk olmamasına özen gösterin. Tedbirli olmak her zaman iyidir.

Bebeğinizin odasında başka bir çocukla yalnız bırakmayın.

Bebeğinizi yatağın içinde yalnız bırakmayın. Küçükte olsa kendini yataktan atabilecek hareketler yapabilmektedir.

 

Her zaman bebeğimize ayrı bir oda oluşturmaya imkanımız olmayabilir. Böyle bir durumda kendi yatak odanızın bir köşesini bebeğinize ayırmaktan çekinmeyin. Bazı durumlarda aileler daha büyük bir eve taşınmayı da düşünebilirler. Eğer öyle bir düşünceye sahipseniz mutlaka taşınma işini bebeğiniz doğmadan yapın.

Eğer bebeğimiz için oda ayırmamızda bir sakınca yoksa bu odayı güneş gören ve havalanabilen bir oda olacak şekilde ayarlayın. Eğer odanız küçük ve karanlıksa odayı aydınlatan bir renkte boyayarak doğumdan önce odayı hazırlayabiliriz.

Zemin parke ise bırakın öyle kalsın. Üzerine halı, kilim ve benzeri şeyler sermeyin. Çünkü pake sıcak tutar ve kir tutmaz, temizliği de kolaydır. Ayrıca emekleyen bebeğinizin dizlerini de tahriş etmez.

Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Büyür..

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?