8 Aylık Bebek Gelişimi

Özgür - 13.03.18 tarihinde yayınlandı.

8 bebeğin artık iyice büyüdüğü, isteklerini yalnızca ağlayarak değil aynı zamanda göstererek istediği ve hareketlerinin farkında olduğu bir dönemdir. Bu dönemde bebeğinizle uzun konuşmalar yapabilir, ona anlatabilirsiniz.8 Aylık Bebek Gelişimi

8 Aylık Bebek Hareketleri

8 aya ulaşmış bebekler artık iyice büyümüş sayılır. Emekleme pozisyonunu geliştirmiş ve isteklerine rahatça ulaşabilir olmuştur. Bebeğin sizden tamamen bağımsızlaştığı yürüme öncesi dönem olarak adlandırılan bu dönemde bebeğinize çok dikkat etmelisiniz. Enerji dolu olan bu aydaki bebekler emeklemeyi iyice öğrendikleri için evin içinde serbestçe hareket edebilirler. Uzun mesafelere gider ve sizi takip ederler. Hareketlerinizi taklit ederler. Oyunları daha iyi anlarlar. Oyuncakları bulabilir ve onlarla daha iyi iletişim kurabilirler. Oyuncağı değiştirdiğinizde istediği oyuncağa doğru yönelirler. İsteklerini göstererek anlatırlar. Ufak ufak anlamlı kelimeler söylerler. Evdeki koltuğa ve diğer eşyalara tutunarak ayağa kalkabilirler.

8 Aylık Bebek Gelişimi

8 Aylık Bebek Gelişimi

8 Aylık Bebeğin Gelişimi Nasıl Desteklenir

Artık fiziksel olarak kendini geliştirmeye ve emeklemekten yürümeye doğru ilerleyen bu aydaki bebeklerin gelişimleri için onları serbest bırakmanız gerekir. El ve ayaklarını gösterebilir ve onlara sorular sorarak organlarını göstermelerini söyleyebilirsiniz. Oyuncağı sakladığınız zaman oyuncağın her zamanki durduğu yere doğru hareket etmesini sağlayabilir ve hafızasını güçlendirebilirsiniz.

 

8 Aylık Bebekler Nasıl Beslenir

Bu aya gelmiş bebekler artık yalnızca mama halindeki gıdaları değil dişlerinin çıkmasıyla birlikte çeşitli yumuşak katı gıdaları da yiyebilir. Sebze yemekleri üzerinde daha çok durmanız gerekmektedir. Sebzenin tadını sevmeseler bile yemesi için zorlamalısınız. Yemeği ellerine almasına izin vermeniz gerekir. Bu şekilde kendi de yiyecektir. Sebze yemeklerinden sonra tatlı olarak muz püresi verebilirsiniz.

Bebeğin Kendi Yemesi

8 aylık bebekler artık yiyecekleri daha çok tanıyabilir. Bu sebeple yemekleri öncelikle kendileri eline almak isteyebilirler. Bu şekilde ellerine aldıkları gıdayı tatmak için ağzına götürürler. Başlangıç olarak verdiğiniz yemekleri ellemesine izin vermeniz gerekiyor. Daha sonra meyve dilimleri vererek kendilerinin tadına bakmasına izin vermelisiniz.

8 Aylık Bebeklerde Uyku

8 aylık bebekler uyku düzeni olarak değişim gösterebilir. Uyandığında daha çok fiziksel aktivite yapması ve yorulmasıyla uyku sırasında enerji toplar. Ancak kısa bir uyku bile bu aydaki bebeklere yeteceği için sık sık uyanabilirler.

 

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?