6 Aylık Bebek Gelişimi

Özgür - 09.03.18 tarihinde yayınlandı.

6. aya ulaşan bebekler artık gelişimlerinin büyük kısmını tamamlamıştır. Bu ayda ek gıdaya başlanabilir. Bebek gelişimini yakından takip etmek için sıklıkla kilo ve boy ölçüsü alabilirsiniz. Bu aya ulaşan bebeklerde motor becerileri gelişmeye başlamıştır. Artık çevrede olan biteni bütünüyle algılarlar. Ancak bu ayda ortaya çıkan diş çıkarma sorunu zor günler geçirmenize neden olabilir. 6 Aylık Bebek Gelişimi

6. Ayda Bebekler Neler Yapabilir

Bu aya ulaşan bebekler kendi başlarına oturabilir, tekrarlayan heceleri söylemeye başlayabilir, oyuncakları takip ederek peşinden gidebilir, elinin uzanamadığı yerdeki nesneleri almaya çalışabilir, ses tonu değişikliklerini anlar, parmaklarıyla oynayabilir, tanıdığı kişileri görünce gülümser, yuvarlanarak oyun oynamayı severler.

6 Aylık Bebek Gelişimi

6 Aylık Bebek Gelişimi

6 Aylık Bebeklerin Gelişimini Sağlamak

6 aylık bebeklerin gelişimini sağlamak için fiziksel yönden destek verebilirsiniz. Tek başlarına oturmayı öğretebilir, koltuk altlarından tutarak yürüme alıştırmaları yapabilirsiniz. Kişilerin resimlerine göstererek onlara tanıtma yapabilirsiniz. Kısa cümlelerle biberon ve mama gibi alışkanlıkları öğretebilirsiniz. Bu aydan itibaren ek gıdalara başlanabilir. Ek gıdalar anne sütünü desteleyici nitelikte olmalı ve amacı bebeğe her tadı öğretmek olmalıdır. Faydalı sebze çorbaları, yoğurt, elma, havuç, muhallebi gibi gıdaları bebeğinize verebilirsiniz.

6 Aylık Bebeğin Beslenmesi

6 aylık bebeğin beslenmesi için hazırlayacağınız ek gıda listesi çok önemlidir. Bebek önce çok hafif tatlar olan pirinç maması, arpa ve yulaf mamaları ile ek gıdaya geçebilir. Ardından çeşitli sebze ve meyvelere başlayabilirsiniz. Yapacağınız sebze çorbalarına kimyasal yağlar, baharatlar ve salça kesinlikle kullanmamalısınız. Mama kıvamında olması gereken ek gıdaların lezzetli yönünden çok besleyici olması gerekir.

Bebeklerin Gıdalara Alerjisi

Bebeklerin gıdalara alerjisinin test edilmesi oldukça zor olabilir. Yeni başlanılan bir ek gıdaya alerji olup olmadığının kontrolü için bebeklere üç gün boyunca aynı ek gıda verilmeli ve bebeğin gösterdiği tepkiye bakılmalıdır. Eğer bebek hep aynı tepkiyi veriyorsa doktora danışılarak bu konudaki tepkiler anlatılmalıdır. Diğer yandan ek gıdaların erken verilmeye başlanılması da alerjiye neden olabilir. Bal, yumurta, portakal suyu, balık gibi besinlerin verilmesine ise bebek bir yaşına gelene kadar kesinlikle uzak durulması gerekiyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?