4 Aylık Bebek Gelişimi

Özgür - 07.03.18 tarihinde yayınlandı.

Bebekler günden güne gelişmekte ve büyümektedir. Bebeklerin gelişimini izlemek aileler için çok büyük bir heyecandır. 4. ay bebeklerin gelişiminde son derece önemli bir yere sahiptir. Hızla büyümeye başlayan çocuklar 4. aydan sonra daha çok şey öğrenmektedir.4 Aylık Bebek Gelişimi

Uyku Düzeni

4. ay bebeklerin uyku düzenlerinin oturması için en önemli zaman dilimlerinden bir tanesidir. Bebekler 4. ayda tek başına uykuya dalmayı öğrenmektedir. Herhangi bir oyuncak veya battaniye bebeklerin uykuya dalması için yeterlidir. Küçük objeler sayesinde bebekler rahatlıyor ve kolayca uykuya geçebiliyor.

4 Aylık Bebek Gelişimi

4 Aylık Bebek Gelişimi

Beslenme Düzeni

4 aylık bebeklerin henüz dişleri çıkmamıştır. İlk 6 aylık dönemde sadece anne sütü bebekler için yeterlidir. Ancak yeterli gelmezse sebze veya meyve suyu, sütlü pirinç veya püre bebeklerinize verebileceğiniz ek gıdalar arasında yer almaktadır.

Fiziksel Gelişim süreci

4 aylık bebeklerin fiziksel gelişim süreci hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bebekleri kaldırırken kollarının üst kısmından tutarak kaldırmak önemlidir. Artık dokunabilen ve elleriyle keşif yapabilen bebekler kolayca eşyaları kavramaya başlar. Rahatlıkla dönmeye başlayan bebekler görme yetilerini 4. ayda tamamen kazanmaktadır. İşitme yetisinin de geliştiği 4. ayda bebeklerin ilk dişi çıkmaya başlamaktadır.

Sosyal Gelişim Süreci

4 aylık bebekler artık yüksek sesle gülme yetisini kazanmaktadır. 4. aylık bebeklerin sosyal gelişim sürecinde mutlu olduğunu veya huzursuz olduğunu ağlama veya gülme hareketleriyle kolayca anlamak mümkündür. Sesinizi rahatlıkla tanımaya başlayan bebeğiniz artık komutlara uymayı da öğrenmektedir.

Aşı Takvimi

4 aylık bebeklerin gelişim sürecinde aşı takvimine dikkat edilmelidir. 2. aydan sonra yapılan pnömokok, rotavirüs ve karma aşılarının 2. dozu bebek 4 aylık olduğunda yapılmaktadır. Ancak bu aşıları 3. ayda yaptıran anne ve babaların 5 aylıkken yaptırması gerekmektedir.

4 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

4 aylık bebekler artık kendini aynada rahatlıkla tanıyabilmektedir. Eşyaları kavrayan bebekler diş kaşıntıları nedeniyle eşyaları ağzına sokabilmektedir. 4 aylık bebekler etrafıyla daha fazla ilgilenmeye başlar. Hem insanları hem de eşyaları rahatlıkla takip etmeye başlayan 4 aylık bebekler cevap verir gibi sesler çıkarmaya başlar.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?