3 Aylık Bebek Gelişimi

Özgür - 06.03.18 tarihinde yayınlandı.

Bebeğiniz 3 aylık olduğunda birçok sürpriz anne ve babaları bekliyor demektir. 3 aylık bebek gelişimi oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. 3 aylık bebekler için uyku, aşı, beslenme ve gelişim özellikleri farklılıklar göstermektedir.3 Aylık Bebek Gelişimi

Uyku Düzeni

3 aylık bebeklerin gelişim sürecinde uykunun yeri çok önemlidir. 3 aylık bebeklerin gece 6-8 saat arasında uyuması gerekmektedir. Bebeklerin günlük uyku saati ise 14-15 saattir. Bebeklerin bu dönemde gece uykuları daha az bölünürken gündüz uykularının sık sık bölündüğü gözlemlenmektedir. 3 ayı dolduran bebeklerin gündüz uykularının da rayına oturduğu gözlemlenmektedir.

3 Aylık Bebek Gelişimi

3 Aylık Bebek Gelişimi

Beslenme Alışkanlıkları

3 aylık bebeklerin beslenme alışkanlıkları tam olarak netleşmemiştir. Ancak yavaş yavaş düzene girmeye başladığından dolayı anneler bebeklerin 3. ayında daha rahat etmektedir. Anneler 3 aylık bebeklerini 3 saatte bir emzirmektedir. Anne sütü yetmiyorsa doktorların tavsiyesi üzerine mama yedirebilirsiniz.

Fiziksel Gelişim Süreci

3 aylık olan bebeklerin hareket kabiliyetleri çok daha fazla gelişmektedir. Artık dik durmaya başlayan bebekler 45 dereceye kadar kendini rahatlıkla kaldırabilir hale gelmektedir. 3 aylık bebeklerin kas ve kemik gelişiminde de hızlanma görülmektedir. Bu aylarda bebeklerin sese karşı duyarlılığı da artmaktadır. 3 aylık bebekler ellerini ve ayaklarını yavaş yavaş tanımaya başlar. 3 aylık bebeklerin fiziksel gelişimi sürecinde sürekli ellerini ağzına götürdüğü gözlemlenmektedir. 3. ayda annelerin hijyen açısından dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Sosyal Gelişim Süreci

3 aylık bebeklerin sosyal gelişim sürecinde bebeklerin göz teması kurduğu gözlemlenmektedir. Bu süreçte bebeklerin hem görsel hem de işitsel anlamda dikkatleri gelişmektedir.

Aşı Takvimi

3 aylık bebeklerin ishal aşısı eğer ikinci ayda yapılmadıysa 3. ayda mutlaka yaptırılmalıdır. Bu ay aşı takviminde başka aşılar bulunmamaktadır.

3 Aylık Bebekler Neler Yapabilir?

3. ayın sonunda bebekler daha az ağlamaktadır. Annesini gördüğünde heyecanlanmaya ve gülmeye başlayan bebekler artık yuvarlanmaya da başlar. Bu süreçte vücudunu kontrol etmeye başlayan bebekler parmaklarıyla rahatlıkla oynamaya başlamaktadır. Bebekler 3. ayı tamamladığında tutma refleksleri artıyor ve ellerini rahatlıkla birbirine kavuşturuyor. 3. ayın sonunda bebekler nesneleri rahatlıkla takip etmeye başlamaktadır.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?