2-6 Aylık Bebek Egzersizleri

Özgür - 25.03.18 tarihinde yayınlandı.

Bebeğin doğumunun ardından vücudunun sağlıklı bir şekilde gelişmesi için egzersizler önemli bir yere sahiptir. Jimnastik hareketleri bebekler için önem arz eder. Egzersiz hareketleri sonrasında bebeklerin eklemleri sağlıklı bir şekilde gelişmektedir. Bu nedenle 2-6 aylık bebek egzersizlerinin düzenli olarak yapılması gerekmektedir.
Bebeklerde çeşitli sebeplere bağlı olarak duruş bozuklukları meydana gelebilmektedir. Bebeklerde duruş bozukluğunu ortadan kaldırmak için düzenli olarak egzersiz yapılması gerekmektedir. Duruş bozukluğunun önüne geçebilmek için 2-6 aylık dönemde yapılacak egzersizler önem arz eder. 2-6 Aylık Bebek Egzersizleri

2-6 Aylık Bebek Egzersizleri

2-6 Aylık Bebek Egzersizleri

2-6 Aylık Bebek Egzersizleri Nasıl Yapılır?

2-6 aylık bebek egzersizleri şu şekilde uygulanmaktadır:

  • Bebekleri egzersize başlatmadan önce sırtüstü yatırın ve elleriyle baş parmaklarınızı tutturmaya çalışın. Daha sonra bebeğinizin bileklerini tutun ve sağa sola olacak şekilde kaydırın. Bu sayede bebeğinizin bilekleri ve kolları güçlenerek kan dolaşımı hızlanacaktır.
  • Bebekler başlarını ancak 2 aydan sonra kontrol edebilmektedir. Bu nedenle egzersizler yaparken bebeğinizin başının yukarıya doğru kaydırmanız gerekebilir.
  • Egzersizler bebeğin eklem ve kaslarını geliştirmeye yardımcı olur. Bebeğin bileklerini kavrayın ve sağ kolunu sola, sol kolunu sağa doğru nazik bir şekilde gerin. Bebeğin çok fazla zorlanmaması gerekir. Kol kasları ve eklemlerinin çalışması için bu hareketin dikkatli bir şekilde yapılması gerekir.
  • Bebeğinizin hem kol hem de boyun kaslarının gelişmesi için paraşüt hareketi çok önemli bir yere sahiptir. Bebeğin iki kolunu dikkatli bir şekilde yukarı ve yana doğru açmanız gerekir.
  • Bebeklerde duruş bozukluğunu engellemek ve rahat bir şekilde oturabilmesini sağlamak için bazı egzersizlerin yapılması gerekir. Bebeklerin gelişimine katkı sağlayacak egzersizler için öncelikle bebeğinizin ayaklarını karnına doğru çekin ve ardından düz pozisyona getirin. Açma ve germe hareketleri sayesinde duruş bozuklukları ortadan kalkacaktır. Bu hareket günde 3 defa 10 kez tekrarlayabilirsiniz. Bu hareketi daha da zorlaştırabilirsiniz. Her bacak için egzersizleri ayrı ayrı uygulayabilir ve bebeğinizin bacaklarının daha da gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Bebeklere Egzersiz Yaptırmanın Faydaları

Bebeklere egzersiz yaptırmanın faydaları çok fazladır. Bu sayede bebekler 6 aylık olduklarında kimseye ihtiyaç duymadan oturabilir ve kısa sürede yürümeye başlayabilir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?