11 Aylık Bebek Gelişimi

Özgür - 17.03.18 tarihinde yayınlandı.

Hızlı bir gelişim kaydeden bebeklerin 11 aya gelmeleriyle birlikte artık çok daha iyi iletişim kurduklarını görecek ve hareketleri sizi şaşırtacaktır. 11 aya gelene kadar birçok problemle uğraşmak zorunda kaldınız. Ancak zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak kadar hızlı bir değişim yaşadınız. Bebeğiniz büyürken size olan tepkileri de değişti, isteklerini anlatmasından, hareketlerinin farklılığa kadar pek çok adımda bu değişikliği gördünüz. 11 aylık bebekler ise artık iyice büyüyüp daha hızlı bir döneme girme içinde olan bir dönemdedir. 11 Aylık Bebek Gelişimi

11 Aylık Bebeklerin Yapabilecekleri

11 aylık bebekler artık sizi daha iyi anlarlar. Yürümeye başlayan bebeklerde yaramazlık dönemi gelmiştir. Hayır dediğinizde sizi anlayacak ve yapmakta ısrar edeceklerdir. Ancak onlara güzel bir şekilde yaklaşarak tehlikeleri anlatabilirsiniz. Kendi başlarına büyük bir hareket kabiliyeti kazanan bebeklerin her adımda sizi taklit ettiğini göreceksiniz. Konuşmanızdan davranışınıza kadar pek çok hareketi taklit edecektir. Kendi başlarına uzun süre ayakta kalabilirler. Ufak adımlar atarak yürümeye başlayabilirler. Ona yapmamasını gerektiği davranışları kesin bir şekilde anlattığınızda anlayacaklardır. Özellikle yürümeyle birlikte başlayan tehlikeli bir dönem başlamıştır.

11 Aylık Bebek Gelişimi

11 Aylık Bebek Gelişimi

11 Aylık Bebeklerin Gıdaları

Ek gıdaya devam eden anneler şekerli ve tuzlu yemekler hariç her gıdayı vermeye başlayabilirler. Özellikle çeşitli çorbalar bu dönemdeki bebekler için oldukça faydalıdır. Bebekler bu dönemde pek çok şeyi ağzına götürürler. Bu yüzden mikrop kapma riskleri artar. Bu dönemde ateşlenmelere ve bu tür mikrop kapmalara karşı daha dikkatli olmanız gerekir. Katı ekmek verebilir veya yemeğin içine doğraya bilirsiniz.

11 Aylık bebeklerde Gelişim

11 aylık bebeklerin gelişimini desteklemek için artık kağıt ve kalem kullanabilirsiniz. Onlara çizgiler çizmesine izin vererek çizgileri görmesine izin vermelisiniz. Kalemi hangi elle tutarsa tutsun müdahale etmemeniz gerekir. Zihin geliştiren oyuncaklar alabilirsiniz. Sayıları tekrarlayan ve renkleri sayan oyuncaklar gelişimine katkı sağlar. Konuşmaya başlamaları için oyuncakları ve isteklerini onlara konuşarak anlatmanız gerekir. Bebeğinizin tepki vermesi için ses tonunuzu değiştirerek anlatmalısınız. Bu dönemde bebekler uyku sorunu yaşayabilir. Gece birden uyanabilir ve oyun oynamak isteyebilir. Uyku eğitimi için doktorunuzla görüşebilirsiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?