Hamileliğin Dördüncü Ayında Sağlığınız İçin Yapmanız Gerekenler

HbY - 10.07.17 tarihinde yayınlandı.

Hamileliğin Dördüncü Ayında Sağlığınız İçin Yapmanız Gerekenler

Hamileliğin Dördüncü Ayı boyunca  daha rahat olabilmeniz için yapmanız gereken bir çok şey vardır. Son bir kaç hafta içerisinde beslenmenizde eğer değişiklik yaptıysanız aynı beslenme programına devam ediniz. Eğer beslenme programınızı değiştirmediyseniz bunun için en ideal ay dördüncü aydır. Çünkü Hamileliğin Dördüncü Ayında Sağlığınız İçin Yapmanız Gerekenlerin en başında beslenme programınızı yeniden şekillendirmek gerekiyor. Tam tahıllı gıdalar, sebze, az yağlı gıdalar ve süt ürünleri tamda sizler için ihtiyaç olunmaya başladığı aydır.  Bu saydığımız ürünleri tüketmeye özen gösterin. Güzel bir beslenme programı bağırsak hareketlerinizi düzenler, kabızlığı ortadan kaldırır ve basur gelişimini önlemeye yardımcı olur.

Hamileliğin dördüncü ayında da ilk üç aylık dönemde olduğu gibi düzenli olarak egzersizlere devam etmenizi öneriyoruz. Düzenli egzersiz demek illa ağır kaldırmalar veya ağır hareketler değildir.  Örnek verecek olursak mesela  günde 20 yada 30 dakikalık bir yürüyüş devamlı yapıldığı sürece size çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Bunların dışında Meditasyon, yoga veya basit egzersizler de sizi güçlendirerek günden güne yaklaşan doğumunuza yapmış olduğunuz hazırlığa ön adım olacaktır.

Hamileliğin Dördüncü Ayında Sağlığınız İçin Yapmanız Gerekenler

Hamileliğin Dördüncü Ayında Sağlığınız İçin Yapmanız Gerekenler

Hamilelik süresince özellikle dördüncü ayda da sık görülen bir diğer belirti ise uykusuzluktur. Bunun da bir çok sebebi vardır. Çoğu zaman karşılaşabileceğiniz uykusuzluk sorunu diğer hamilelik sorunlarından da kaynaklanıyor olabilir. Geceleri rahat edip uyuyabilmeniz için destekleyici yastık alın ve artık sırt üstü yatmamaya çalışarak yan yatın. Bacak ağrılarınızı ve yorgunluğunuzu da rahatlatmak için ılık bir duş veya gevşetici bir masaj ile giderebilirsiniz. Ayrıca hamilelik süresince burnunuzun tıkanmasını önlemek için nemlendirici veya tuzlu su da kullanabilirsiniz.

Cildiniz için yağsız veya organik ürünler kullanmaya özen gösterin. Organik cilt bakım ürünleri sizin ve bebeğiniz için çok önemli ve güvenlidir. Yüzünüzün parlamasını ve sivilce gelişimini önlemede büyük katkı sağlarlar.

Bir önce ki ayın konularından olan Gebeliğin Üçüncü Ayında Sağlığınız İçin Yapmanız Gerekenler adlı makalemizde bahsettiğimiz Vücut konuşmasını uyguladıysanız eğer hamilelik problemleri ve şikayetlerinizle başa çıkmanızda sizlere kendinizi çok daha iyi hissetmeniz için fayda sağladığını göreceksiniz. Ayrıca bunun dışında sizlere önereceğimiz bir diğer yöntem ise bir sonra ki makalemizde bahsedeceğimiz Hamilelikte Pozitif Olumlama olacaktır. Buda Hamileliğin Dördüncü Ayında Sağlığınız İçin Yapmanız Gerekenler arasında değişik bir yöntem olarak sizlere katkı sağlayacaktır.

Dip not : Hamileliğin ikinci üç ayında kilo alımı haftada 500 gramdır. Bu bir ayın sonunda 2 kilo almış olmanız gerektiği anlamına gelmektedir.

Bilgi Güçtür, Paylaştıkça Büyür..

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?